Luz Muñoz

Professora Agregada de Ciència Política a la Universitat de Barcelona

luzmunozma@ub.edu
Linkedin

LUZ MUÑOZ

Professora agregada interina de la Universitat de Barcelona i membre del Grup d’Investigació Qualitat de la Democràtica des de 2007.

Ha realitzat estades d’investigació postdoctoral a la Universitat de Newcastle (2013) i a la Universitat de Washington (2017), aquesta última gràcies a la beca José Castillejo del Ministerio de Educación y Ciencia. Té formació en Relacions Internacionals per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i en Ciència Política per la Universitat de Barcelona. La seva recerca s’ha centrat en l’anàlisi de les polítiques públiques amb especial èmfasi en el paper de les institucions i dels grups d’interès.

Ha col·laborat en diverses xarxes internacionals com el Comparative Policy Agendas Project, Intereuro i el Comparative Interest Groups Survey, entre altres. Actualment, també és membre del grup Partits d’oposició a Europa: Objectius, estratègies i discurs (OPEu).

La seva recerca busca respondre a diverses pregunte, entre altres perquè determinats grups tenen més poder que els altres, i per què grups que a priori no tenen poders aconsegueixen influenciar el resultat final de la política.Als últims anys ha dirigit el grup LITIGs centrat en l’anàlisi de l’acció col·lectiva, la mobilització legal i l’accés a la justícia. L’objectiu d’aquest projecte és analitzar com la institucionalització de la justícia europea i la descentralització de la justícia obren nous escenaris d’acció i oportunitats de mobilització legal per a les organitzacions ciutadanes, i fins a quin punt això és suficient per millorar l’accés a la justícia en temes com l’immigració, el medi ambient i l’igualtat entre homes i dones.

ALTRES MEMBRES DE L’EQUIP Q-DEM

L’equip Q-Dem està format per professors i investigadors de Ciència Política de la Universitat de Barcelona  y el Institut Barcelona d’Estudis Internacionals, IBEI, que col·laboren de forma regular amb altres institucions de prestigi internacional a Europa i als Estats Units a través de diversos projectes científics.

Laura Chaqués Bonafont

Investigadora

Camilo Cristancho

Investigador

Aina Gallego

Investigadora

Alba Huidobro

Investigadora

Luz Muñoz

Investigadora

Anna Palau

Investigadora

Ixchel Pérez

Investigadora

Leire Rincón García

Investigadora

Juan Carlos Triviño

Investigador

Macarena Ares

Investigadora

Andreu Rodilla

Investigador

Julià Tudó Cisquella

Investigador

Javier Matínez-Cantó

Postdoctoral Researcher, Research Group on Comparative Politics University of Konstanz

Laia Castro Herrero

Investigadora

Miquel Ansemil

Investigador