Anna M. Palau

Professora Agregada Serra Húnter
Ciència Política i de l’Administració

ANNA M. PALAU

Professora Agregada Serra Húnter al Departament de Ciència Política de la Universitat de Barcelona. Ha realitzat estudis de postgrau a la Universitat d’Essex (MA in Politics) i estades de recerca en altres institucions com la Universitat de Washington i Sciences Po. La seva activitat investigadora es centra en l’estudi del comportament parlamentari i l’anàlisi de les polítiques públiques, amb especial èmfasi en la fase d’entrada dels problemes en l’agenda política.

Actualment forma part del grup d’investigació sobre la Qualitat de la Democràcia (Q-Dem) on coordina l’anàlisi sobre l’europeïtzació de l’agenda política i mediàtica. És membre del Comparative Agendas Project (CAP), una xarxa internacional que analitza els canvis en l’agenda política en perspectiva comparada. També forma part del grup de recerca internacional “Opposition parties in Europe: Goals, Strategies and Discourse” (OPEu) que estudia els canvis en el consens i el conflicte parlamentari a diferents democràcies europees. Col·labora també en el projecte “Acción colectiva i corrupción en Espanya: límites y posibilidades de las reformes institucionales” on investiga l’impacte dels mitjans de comunicació en l’eficàcia de les polítiques de lluita contra la corrupció.

És autora de dues monografies, Agenda Dynamics in Spain (amb Laura Chaqués i Frank Baumgartner) i “Cataluña en Europa: Límites y Oportunidades del Proceso de Integración” (2018). Ha publicat també nombrosos articles en revistes indexades nacionals i internacionals, entre altres, European Union Politics, Comparative Political Studies, West European Politics, Journal of Legislative Studies, Revista Española de Investigaciones Sociológicas, Revista Española de Ciencia Política o Revista de Estudios Políticos.

ALTRES MEMBRES DE L’EQUIP Q-DEM

L’equip Q-Dem està format per professors i investigadors de Ciència Política de la Universitat de Barcelona  y el Institut Barcelona d’Estudis Internacionals, IBEI, que col·laboren de forma regular amb altres institucions de prestigi internacional a Europa i als Estats Units a través de diversos projectes científics.

Laura Chaqués Bonafont

Investigadora

Camilo Cristancho

Investigador

Aina Gallego

Investigadora

Alba Huidobro

Investigadora

Luz Muñoz

Investigadora

Ixchel Pérez

Investigadora

Leire Rincón García

Investigadora

Juan Carlos Triviño

Investigador

Macarena Ares

Investigadora

Andreu Rodilla

Investigador

Julià Tudó Cisquella

Investigador

Javier Matínez-Cantó

Postdoctoral Researcher, Research Group on Comparative Politics University of Konstanz

Laia Castro Herrero

Investigadora

Miquel Ansemil

Investigador